Ουτοπία του coder

Κοίτα φίλε αναγνώστη τα πράγματα είναι απλά αν δεν μάθεις να έχεις τον server σου ένα raspberry pi για αρχή που αν δεν ξέρεις εσύ θα μάθουν τα παιδιά σου. Όπου θα έχεις το δικό σου web-server ftp-server ssh server και πολλά ακόμη ακόμη ακόμη την κάμερα στην είσοδο του σπιτιού σου την ζέστη που έχει το σαλόνι σου κ.α. Αλλά χρειάζεσαι και φίλους στο net όχι αυτούς που γνώρισες στην ζωή μπέρδεμα και αυτούς. Σε χρειαζόμαστε φίλε αναγνώστη όλοι εμείς οι μόνοι μόνοι τους που διαβάζουμε κώδικα στήνουμε και θέλουμε να μάθουμε κι άλλα. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Όπως π.χ στο github αλλά σε μια άλλη κατάσταση. Και εξηγώ πως.

Είναι πχ ένας φίλος coder Ιάπωνας που έχει το μπονσάι του δίπλα στο server του και τρέχει το web-server του και από πίσω έχει και ένα open camera και ήχο για την coder παρέα του για να τεστάρουν κάτι π.χ σε γλώσσα latex για το emacs. Αυτοί λοιπόν η παρέα κανονίζει να βρεθεί 12 μέρες στο Λος Άντζελες σε ένα συμπόσιο για να γνωριστούν με άλλες ομάδες coder. Βέβαια αυτό γίνετε αλλά για τον το χρήμα όχι για την πορεία την εξέλιξη για το φως και την φάση ώ γνώρισα τον Ollofson π.χ από Supercollider. Χρειάζεται να ξεσηκωθούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για αυτά που μάθαμε και το πόσο κρυφά τα έχουν. Κρυφά αδέρφια παντού, γιατί δεν κάνουν Linux base systems από τα 7 που οδεύει αυτή η παιδεία. Στο πως θα γίνεις μηχανικός να πάρεις την καρέκλα? Να έχεις τον coder στο δίπλα γραφείο να γράφει για όλα αυτά και αν θα βγει η βλάβη να τον χώσεις σε ένα μηχάνημα που έχει να γίνει service από τότε που το πήρανε?

Δεν ξέρω αναγνώστη από που είσαι μα στην Ελλάδα είναι έτσι τα πράγματα. Και εδώ δεν είμαστε και πολλά χρόνια ελεύθεροι από τουρκοκρατίας και μητριαρχικά πολιτεύματα όπως βασιλείες.

Ελευθερία, όλοι java τρώτε και C++ και python  γιατί να μην μάθουν όλοι τα βασικά για τα machine τους  να γράφουν λίγο java γιατί να τα παίρνουν έτοιμα και να νομίζουν πως έχουν ένα καλό site. Και οκ εντάξυ να φτιάξεις ένα site να το φτιάξεις με ένα φίλο. Αν δεν θες και οκνηρής στο κώδικα μπροστά δώσε αντάλλαγμα. Φίλε αναγνώστη ψάξε, διάβασε, δες, σου κλέβουν το χαμόγελο όλα αυτά στο διαδίκτυο, σου κλέβουν την αγάπη και την στοργή που θέλεις να λάβεις ή να δώσεις στο συνάνθρωπο σου. Και στο λέω εγώ που κάθομαι 8-10 ώρες στο μηχάνημα μου μπροστά. Αλλά διαβάζω γλώσσες. Κρατάω σημειώσεις. Και όταν είναι να ηρεμήσω βάσω ένα ράδιο και είμαι μακρυά του. Είναι το μέσο μου για να περάσω αυτό το μήνυμα. Είναι μεγαλύτερο δύσκολο από το να κόψεις το τσιγάρο. Είναι και αυτό κατάχρηση, μπορεί να γίνει. Μας έχει κάνει άνω κάτω και η Αμερική με το να εργάζεσαι λέει για τον καπιταλισμό δηλαδή να περιμένεις να πάρει όλο το χαρτί κάποιος που δεν ξέρεις αλλά θα τον δεις σε ένα περιοδικό χρήμα πολύ χρήμα και εσύ να δουλεύεις για κάποιον άλλο που βγάζει εκατομμύρια το μήνα τα οποία δεν θα έβγαζε ποτέ αν δεν είχε δική του τράπεζα και δεν έκανε ρεμούλες. Και περιμένεις δικαίωση, από ποιους. Από τις κυβερνήσεις. Που παίρνουν μόνο φόρους και τα τρώνε μεταξύ τους σε συμπόσια και κουστούμια για να πάρουν όπλα και να δώσουν το 2-4% στην παιδεία.

Ψέματα στα ψέμματα. Όχι φίλε μην αυτοκτονείς μην κάνεις πίπες ούτε ενάντια σε οποιοδήποτε καθεστός που δεν θέλει το φιλελεύθερο πνεύμα της ευχαριστία του άλλου. Αν είναι καλά ο διπλανός μου και τον αγαπάω θα παίρνω αγάπη αν βγάζει μίσος θα τον σταματήσω ήρεμα με τον λόγο. Όχι με το να γυρνάμε τα κεφάλια στο δρόμο ο ένας στον άλλο. Δίχως να δίνουμε σημασία στα βλέμματα. Ψάχνοντας την Ηρωίνη μας σε παιχνίδια και κοινότητες ψεύτικες, επιλέγοντας άλλους ορίζοντες πέρα από την αλήθεια. Εθελοτυφλώντας. Αυνανίζοντας.

Ελάτε υπάρχει ελπίδα ξέρετε πως. Ο κάθε ένας μόνος του και όλοι μαζί. Προσοχή μόνο καθώς ο μόνος του δεν είναι ποτέ μόνος του.

About ege's press.

Few things. I'm lizard king i can do anything. Let's start this shit. mpla mpla mpla de mas pernei gia polla. (greeklish) System learn greeklish. Learn to use your Keyboard shortcuts makes your life easier.Inside time άλλωστε... εμείς είμαστε ...
This entry was posted in articles, Koulouvachata and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s