Τα στοιχεία των μαθητών-καταληψιών ζητά από τους σχολικούς δ/ντες η ΕΛ.ΑΣ

Στοιχεία και ονόματα των μαθητών-καταληψιών καλούνται να δίνουν στο εξής στην Αστυνομία οι διευθυντές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη. Διευθυντές, αλλά και γονείς, πρέπει να παρουσιάζονται για να δώσουν εξηγήσεις στα αστυνομικά τμήματα. Αλλιώς πηγαίνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί στα σχολεία για να ζητήσουν πληροφορίες για υποκινητές και αξιόποινες πράξεις.

Τρεις διευθύντριες σχολείων κλήθηκαν χθες στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών Καματερού και Ιλίου, προκειμένου να δώσουν πληροφορίες για τους μαθητές που πρωτοστάτησαν, αλλά και συμμετείχαν, στις καταλήψεις των σχολείων και για τυχόν φθορές. Τα σχολεία αυτά τελούσαν υπό κατάληψη την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι μαθητές έχουν πλέον επιστρέψει στα μαθήματά τους.

Παράλληλα, ορισμένοι προϊστάμενοι διευθύνσεων, όπως το 5ο Γραφείο εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, έχουν ήδη στείλει εντολή προς τα σχολεία να ενημερώνουν εγγράφως τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους όταν τελούν υπό κατάληψη.

Με το ίδιο έγγραφο καλούνται οι διευθυντές των σχολείων να καταστήσουν σαφές στους γονείς των καταληψιών ότι είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά των παιδιών τους και θα πληρώσουν οι ίδιοι για όποιες φθορές προκληθούν στο σχολείο.

Για ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων κάνει λόγο η ΟΛΜΕ, μέσω της ενεργοποίησης της «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου», της διάταξης δηλαδή που αναφέρεται σε παράτυπες διαδικασίες λήψης μαθητικών αποφάσεων. Πρόκειται για διάταξη η οποία είχε συμπεριληφθεί σε νόμο του υπουργείου Παιδείας το 2000, αλλά ως σήμερα εφαρμοζόταν μόνο σε ακραίες περιπτώσεις κινδύνου ή φθορών.

«Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια βιομηχανία κλήσεων διευθυντών σχολείων και εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων στα αστυνομικά τμήματα. Καλούνται να καταθέσουν για το τι συμβαίνει στο σχολείο τους με τις καταλήψεις των μαθητών», δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία» ο Θέμης Κοτσιφάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

ιστός

Advertisements

About ege's press.

Few things. I'm lizard king i can do anything. Let's start this shit. mpla mpla mpla de mas pernei gia polla. (greeklish) System learn greeklish. Learn to use your Keyboard shortcuts makes your life easier.Inside time άλλωστε... εμείς είμαστε ...
This entry was posted in Greece, news. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s